keskiviikko 7. tammikuuta 2015

COPENHAGEN 2015

Me lähdettiin heti vuoden ensimmäisenä päivänä kohti Kööpenhaminaa. Oltiin kyseisellä kaupunkilomalla neljä päivää enkä odottanut tolta reissulta sen kummempaa kuin shoppaamista ja rentoutumista, mutta Kööpenhamina yllätti mut positiivisesti. Yövyttiin kivassa Star -nimisessä hotellissa ja sitä voin suositella, koska se oli vain kävelymatkan päässä kaikista kaupoista. Kuvia tuli otettua ihan kiitettävä määrä ja laitoin ne kaikki tähän postaukseen tekstien kera, joten pointsit sille joka jaksaa lukea tän postauksen loppuun asti!
Kööpenhaminassa oli jotenkin tosi ihana tunnelma. Sellaisen kivan fiiliksen teki kaikki upeat rakennukset ja pienet kadut sekä tietysti kadulla soiva musiikki, erilaiset kojut ja turistit. Kävelykaduilta löytyy aika paljon samoja kauppoja mitä Suomestakin, mutta mun mielestä niissä oli paljon erilaisia tuotteita. Hinnat pyörii samoissa hinnoissa kuin Suomessa eli shoppailijalle Kööpenhamina ei oo mikään halvin vaihtoehto. Löysin kuitenkin kivoja vaatteita, korun ja muutamat kengät, joista osa oli alennuksessa.
Reissun toisena päivänä suunnattiin illaksi Tivoliin, joka on siis Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva huvipuisto. Tivoli oli niin upea ja kaunis paikka eli siellä kannattaa ehdottomasti käydä, jos joskus Tanskaan matkustaa. Koko paikka oli laitettu täyteen ihania jouluvaloja ja niiden lisäksi tuolla oli valoshow ja ilotulituksia aina tiettyyn aikaan. Käveltiin Tivolin sisäänkäynnin ohi pari kertaa ensimmäisenä päivänä enkä olis ikinä uskonut, että toi on noin iso paikka enkä myöskään olis uskonut sitä, että mä innostun käymään parissa laitteessa. 
Kolmantena päivänä mentiin satamaan katsomaan Pientä Merenneitoa, joka on kaupungin tunnetuin nähtävyys ja sen jälkeen käveltiin takaisin hotellille Amalienborgin linnan ja Nyhavnin satama-alueen kautta. Kylmästä ilmasta ja kovasta tuulesta huolimatta noi kaikki oli näkemisen arvoisia ja tykästyin noihin sataman värikkäisiin taloihin.
Yks mun lempinähtävyyksistä Kööpenhaminassa oli Rundetårn eli torni, josta pääsi katsomaan ja kuvailemaan Kööpenhaminaa ylhäältäpäin. Koko kaupunki oli tosi hienon näköinen tuolta tornista eli Rundetårnissa kannattaa myös käydä, jos upeat maisemat kiinnostaa. Meillä oli tosi onnistunut reissu ja Kööpenhaminaan jäi vielä nähtävää, joten sinne voisin lähteä joskus uudelleen!

2 kommenttia: